fredag den 7. december 2012

Idéer med genbrug


Af DIBs faste gæsteblogger Gitte Lacarriere

Det er med glæde at jeg har taget imod tilbuddet om at være fast gæsteblogger her på Danske Indretningsblogs. Oplagt var det egentlig også, da jeg i mange år har starte en hyggelig aften foran computeren, lige netop hos Danske Indretningsblogs.

Jeg har selv blogget i nogle år, men er først nu kommet ”ordentligt i gang” med min nye blog www.lacarriere.dk her i efteråret 2012. I min header står der: Inspiration, kreative workshops og lækre genbrugs ideer. Og det beskriver jo egentlig min boligblog meget godt.

I mit første indlæg, vil jeg som oftest være tro mod mine overbevisninger mht. genbrug og boligindretning. Genbrug er nemlig en stor del af det jeg beskæftiger mig med generelt, både i mit arbejde som indretningsarkitekt og stylist – og i særdeleshed som blogger.

Jeg mener at vores hjem bør reflektere hvem vi er, og ikke hvem vi tror vi bør være. Det er så nemt at købe det samme som vennerne eller naboen har, for at være sikre og ikke skille sig ud, og der syntes jeg er en skam.

Vores hjem er der hvor vi skal oplade batterierne og føle os trygge. Og det mener jeg opnås bedst ved at omgive sig med ting der giver mening, både brugt og nyt, så der er en balance i tingene vi vælger at leve med.

Anyway….det kan jeg skrive om i laaaaang tid. Men billeder er noget så vigtige, så du får fem super smarte ideer  du selv nemt kan lave i dit eget hjem. Jeg har lagt vægt på upcycling og det skæve tiltag i boligen, det der rykker lidt på smilebåndet. God fornøjelse….
Maling kan virkelig gøre noget for det gamle røde skab, men husk grunder først ellers dækker det ikke.

De smukke glas lampeskærme, gør sig flotte med et fyrfadslys indeni.

Skær et maleri i stykker, og sæt det sammen igen på en træplade. Nemt og lige til.
”Lån” legesager fra børnene, frem med limpistolen og spraymalingen = en unik og cool lampe.
En nylonstrømpe og et lampe ”skelet”, klæder hinanden godt som ny lampeskærm.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar